dijous, de juny 08, 2006

Capgrossades (I)

- Has vist el cartell de Les Santes?
- Sí... a tu t’agrada?
- I a tu?

Segur que aquesta conversa la sentirem tots més d’una vegada i de dues fins que comencin Les Santes. L’etern debat al voltant del cartell. L’etern debat entre defensors i detractors. Un debat que es repeteix any rera any i que, normalment, no porta enlloc. De fet, no deixa de ser una capgrossada. Però crea ambient i escalfa motors. Aquest any, a més a més, i per primera vegada a la història, la seva autora ha cobrat 2000 euros. Més enllà de si és una decisió encertada o no, és una decisió que afegeix més llenya al foc.

Des de la meva condició de masnovina (i mataronina d’adopció), em sorprèn la bogeria que envolta les Santes. Em sorprèn que durant dos mesos, a més a més del debat del cartell, se’n generin altres com per exemple si les Santes són del 25 al 29 o comencen el 23. Que si les Santes han de ser un pol d’atracció de gent d’altres municipis o si han de ser només de i per Mataró. Que si són la festa major de tot Mataró o només de Mataró Centre.
També em sorprèn que hi hagi gent que s’autoanomeni “santeros”. I, sobretot, em sorprèn que els mataronins visquin tant les Santes i se les sentin tan seves. Perquè això sí que ho tenen. Els mataronins poden criticar-les tant com vulguin. Però que no vingui ningú de fora a criticar eh?? perquè llavors sí que tots les defensaran a mort!!!

Confesso que he viscut poques Santes, però les meves immersions han estat intenses. Sobretot la de l’any passat. De la mà d’uns grans mestres santeros, vaig “empapar-me” de Santes per presentar el programa de TVM i no cagar-la (el fet que una masnovina presentés l’especial Santes també va generar debat, oi Rodri??). Va ser una setmana de bojos que em va deixar esgotada, però ho repetiria tantes vegades com calgués. Perquè en el fons, i encara que em sorprenguin tots aquests debats i els qualifiqui de collonades o capgrossades, envejo aquesta bogeria i aquesta passió que teniu per la vostra festa major. Us asseguro que això no passa a tot arreu!!!

Per cert... us agrada el cartell o què? (El senyor Blogger no me'l deixa penjar, després ho tornaré a provar!!)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

I LA RUIXADA QUAN CAU?

Oriol Rodríguez ha dit...

Et sorprèn la passió que tenim per Les Santes perquè véns d'un lloc on la festa major no val massa. Però no som només nosaltres els que defensem que Les Santes són de puta mare. De vegades han de venir de fora per obrir-nos els ulls. O és que la nit del 25 de Juliol ( i amb això contesto la pregunta, no hi posaré adjectiu, de dalt) no és la millor nit de l'any?

Oriol Rodríguez ha dit...

Per cert, no sé si una masnovina por o no pot presentar un especial de Santes. Només demano als qui el presentin any rere any que facin el favor de conèixer el tema.

Anònim ha dit...

ELS FOCS DE MASNOU SÓN MILLOR QUE ELS DE MATARÓ! QUAN EL CAMPANAR DE SANTA MARIA S'HA INCENDIAT PERQUE UNS DIMONIS HAN LI HAN CALAT FOC?

Cris ha dit...

Jo, aquest any, m'ha compromès a anar a les Santes (la Nàdia cada any m'hi convida)! A mi també em flipa bastant tota la bogeria dels mataronins entorn a la festa major!

Eli, ens veiem a les Santes!

Nadia ha dit...

Cris, aquest any no t'escapes jejeje. Quan ballis de l'1 al 15 1000 vegades seguides entendràs aquesta bogeria. Quins nervissss!!!
Eli, a mi m'agrada el cartell d'aquest any i, personalment, trobo bé que es pagui a l'autor (autora en aquest cas).
Ja queda poc...