dilluns, de març 26, 2007

La Catalunya "real"

Dissabte a la nit. Verges. Concert de Lluís Llach. El president Montilla entra a la carpa i és rebut amb una espectacular xiulada. Durant el recital, enfoquen els consellers, polítics, actors i futbolistes que hi havia entre el públic. Tots sembla que s’ho passen bé. Per dir-ne alguns, la consellera Geli i el conseller Baltasar aplaudeixen i ballen, el conseller Maragall i el conseller Puigcercós canten, l’ex jugador del Barça Josep Guardiola balla motivadíssim... El president Montilla, en canvi, no canta, no balla i s’ho mira tot amb cara estranya, com si res no anés amb ell.

Diumenge al matí. Santa Coloma de Gramanet. Macroconcert de Ràdio Teletaxi. Hi assisteix mig milió de persones. El President Montilla també hi va i és aclamat per la multitud, que el rep a crits de “president, president”. Fa unes declaracions que sento per Catalunya Ràdio on hi diu “aquesta és la Catalunya real”.

Doncs sí que anem bé. La gent que hi havia ahir a Santa Coloma és la Catalunya real. D’acord. Existeix i, per tant, és real. Res a dir. Però què passa amb la gent que va omplir dos dies seguits la carpa de Verges? i les 650mil persones que van veure el concert d’en Llach per TV3? Aquesta no és la Catalunya real? I què és doncs, senyor Montilla?

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Una vegada més, l'has clavat!
Això als d'ERC els deu fer molta gràcia.... no??

Matías Manna ha dit...

Escribo desde Argentina muy interesado en lo que fue el concierto. Que más podemos saber sobre Pep Guardiola allí?
Tengo un blog sobre Pep. "Paradigma Guardiola" http://paradigmaguardiola.blogspot.com

Espero que lo visites e intercambiemos opiniones. Saludos!

Unknown ha dit...

Jo vaig pensar el mateix veient el concert d'en Llach... i l'actitud 'desmelenada' d'en Monti. I malauradament, si que formem part de la Catalunya real, la que li dóna la majoria a través dels vots d'ERC i de la que no se n'ha de preocupar gens pq ja se n'encarreguen republicans, nacionalistes, i ecosocialistes.
L'anònim d'abans té raó, com a votant d'ERC tinc un mal de consciència...

Anònim ha dit...

eli pixes fora de test!!!

Anònim ha dit...

Reconec q tens certa part de raó. Jo no crec q el públic de Can Zam (em refereixo als q hi van fer nit per veure estrelles de la talla de Verónica o El Arrebato) sigui la Catalunya real. Però, per desgràcia, en representa una part, una més de moltes.. Mira, ahir parlava amb una amiga q treballa amb adolescents problemàtics al Raval. Ara mateix és a càrrec de quatre marroquins, un paquistanès i el fill del Faquir de les Rambles, q diria q és gitano. Van anar al Palau Robert a veure una exposició de l'evolució de l'home i els nois es van enfadar amb ella i amb el guia per haver assegurat q els éssers humans provenen dels primats. ("Pero profe, qué dices? Todo el mundo sabe q el hombre nació hombre! No lo dice sólo el Corán, sino tb la Biblia!! Estás loca! Y el guía tb!)... Per acabar de tornar boja la meva amiga es van posar a cantar el Cara al Sol. Ella encara no sap on cony han après l'himne.. En fi. Tornant al teu post, penso q els espectadors dels concerts del noi de Verges tampoc no representen la Catalunya real. Quantes persones (sobretot els polítics, on s'inclou en Montilla) no van fer l'impossible per aconseguir una entrada, seure en primera fila i sortir als informatius, als diaris i a la resta de mitjans l'endemà dels dos últims concerts de Lluís Llach?!! A mi, sincerament, em sap molt de greu q en Lluís Llach s'hagi acomiadiat, pq trobo q encara té prou energia per seguir composant i cantant. Però, pel q fa al públic, el concert em va semblar un autèntic pessebre. Una llàstima. Pq ni tan sols la imatge de Pep Guardiola tot emocionat entre tants polítics em serveix per afirmar el contrari. Sort q l'amifitrió va encarregar-se de deixar anar un parell d'indirectes a qui se les mereixia.
Betty.

P.D. Te'n recordes, tornant de Palamós, quan va sonar al cotxe 'Que tinguem sort?' Hehe!

Anònim ha dit...

I la gent, vinga a votar socialistes (PSC)...aneu fent, desgraciats! Ja ho diuen, ja: TENIM ELS POLÍTICS QUE ENS MEREIXEM, NI MÉS NI MENYS!!

Cris ha dit...

Jo sóc seguidora del Llach i no de Justo Molinero, que em posa nerviosa. Estic totalment d'acord amb el que comentes Eli. Jo sóc la Catalunya real i no estava ballant rumba a Can Zam. Però també em va doldre que es rebés a crits al Montilla a Verges. Perquè al Montilla i no al Puigcercós, o a l'Ernest Maragall o al Benach? Doncs molt simple: per xarnego... perquè si ets català de pura raça, mira, ets dels bons, però clar, ell no és "català de veritat", i això, a la Catalunya profunda, no agrada (i això que els meus amics em diuen barretinaire...). Per tant, targeta vermella per uns i altres!!

Això sí, visca el Llach!

Anònim ha dit...

Elisabet,

si en Montilla hagués entrat a l'envelat de Verges al ritme dels Segadors (tal com ens tenia acostumats en Pujol) ningú parlaria avui dels quatre xiulets contats. En Montilla va fer el que havia de fer, assistir a l'acte com a president de Catalunya i comportar-se amb correcció, acceptar les crítiques i aplaudir al protagonista de la vetllada, molt bé, un exemple.

A Can Zam era una altra història, una festa diferent, fins i tot jo, un rus molt integrat al país, vaig fotre un zapateao.

Perdoneu, però a mi, això del nacionalisme em sona a gemecs de monja mula. La Catalunya real és la de Verges i Can Zam, la que dona la victòria al senyor Montilla, i la que toca de peus a terra i no somnia amb el cel de les oques.

Ferran Porta ha dit...

No sabia que en Montilla havia fet aquestes declaracions lamentables. Ho trobo fatal, però suposo que quan sota el regnat de Pujol la Catalunya real era la del tortell sota el braç, a mitja Catalunya li repatejava el fetge. La Catalunya real són les dues, em sembla.
Altra cosa és que ens agradi en Montilla o els socialistes. Amb tot el carinyu pels meus amics sociatas, va a ser que no. Espero que ERC es repensi a qui dóna suport, la propera vegada. Salut!

Anònim ha dit...

vaig apendre a conduir escoltant en Justo Molinero, em dol mol el que penses Eli, et creia diferent

Elisabet ha dit...

Em sembla que hi ha certs anònims que no han interpretat bé el meu post... potser és que no m'he explicat bé.

Tan catalans són els de can Zam com els de Verges. I no trobo normal i em va tocar la moral que en Montilla només es referís als de Can Zam com la Catalunya real.

Miquel ha dit...

Jo estic d'acord amb la Cris. Tant el públic de Verges com el Montilla, fan això tant lleig, de establir qui son el catalans de 1ª divisió y els de 2ª. Atribueixo el comentari del Montilla a una enrabiada infantil.
Sabeu qué? Anem al concert de AC/DC tots plegats.

Josep Maria ha dit...

La Catalunya actual (més que real), és una Catalunya plural. I realment és així. Tant el public de Can Zam com el de Verges són ciutadans de Catalunya. Però és el que diu l'Eli. Un president no pot fer aquestes afirmacions. Perquè la Catalunya real, i la que hem de fer que sigui real és una altra ben diferent!
Ah... i potser es pot fer mirar el senyor Montilla el fet de posar els Segadors quan vagi als actes, potser s'estalvuarà que l'escridassin i el xiulin!
Qui fa apostes que no acaba mandat el tripartit.... de poc li ha anat fa uns dies...

Anònim ha dit...

Potser és què, Eli, a Vergés ningú li va donar la oportunitat de parlar en públic.
I jo entenc perfectament que, si tant el van escridassar (no l'he vist, la veritat), després estigués una miqueta fotudet. Segur que lo de diumenge no va ser una rabieta, i aquestes coses de "la Catalunya Real" ho ha dit molts altres cops. Disculpa si no t'hem entés, però és que fent la comparativa és quan fas que se't malinterpreti. Jo no vaig ser a Vergés pq em va ser impossible aconseguir una entrada, i sí que vaig anar a Can Zam perquè també m'agradi. Em ocnsidero un "usuari" d'aix`que li diuen els "nacionalismes concentrics". Moltes gràcies.

Anònim ha dit...

i perquè no et preguntes a on era en Carod Rovirra?